Wattbike

Wattbike app biedt geavanceerde indoor fietservaring voor topsporters en liefhebbers over de hele wereld.

Wattbike white logo
ProductWattbike App
HQNottingham, UK
SectorSport
Size150,000 wattbikes globally
Client since2020

Belangrijkste prestaties

    Always-on support, continu ondersteuning en nieuwe functies ontwikkeld voor de app

    90% van verwijzingen naar belangrijkste promo kwam van nieuw startscherm

    90% voltooiing van de nieuwe onboarding workflow

    35.000 actieve gebruikers van de Wattbike Hub app

app-image-wattbike-2
Wattbike ipad screenshot

What you need to know

Wattbike is the world leader in indoor cycling and its products are used globally by professional cyclists, elite athletes and enthusiasts.

To accompany its world-class indoor bikes, Wattbike offers a companion app, the Wattbike Hub, which logs user data and delivers workouts, training plans and challenges. 

Apadmi works with the Wattbike team as its ongoing technical partner, ensuring the app continues to be the absolute best the industry has to offer.

Apadmi heeft veel kennis van de branche en het digitale ecosysteem, wat ons helpt om voorop te blijven lopen. We delen de ambitie om top-producten te maken die écht het verschil maken voor consumenten.

Rich Baker Wattbike, CEO

Hoe we de markt veranderden

De native Wattbike Hub app wordt gehost op AWS, is beschikbaar voor iOS en Android, en heeft integraties met Klaviyo CRM, Google Analytics en Shopify.

Aanvankelijk werkte ons team met Wattbike om te zorgen voor de sterkst mogelijke technische basis van de app. De samenwerking evolueerde naar de ontwikkeling van een nieuwe feature roadmap, om ervoor te zorgen dat de app de standaard blijft voor innovatie in fietstechnologie.

wattbike-casestudyimage-lifestyle

Dit omvatte de ontwikkeling van een aantal belangrijke nieuwe functies

Startscherm.

We hebben een compleet nieuw startscherm gebouwd, als plek om relevante informatie bij elkaar te brengen en tegelijk nieuwe features en gepersonaliseerde content te promoten. Dit hielp een etalage te creëren voor de content in de app, bood gebruikers een meer interactieve en op maat gemaakte ervaring, en gaf Wattbike een nieuw kanaal om promoties op maat te bieden. Impact: 90% van de referrals voor een ‘Summer Sessions’ promotie kwam van het nieuwe Wattbike Hub startscherm.

Onboarding.

Een belangrijke prioriteit was het creëren van een gestroomlijnd onboarding proces voor de gebruiker, terwijl de juiste data werd verzameld om de ervaring te personaliseren. Ons UX en UI team werkte met Wattbike om ervoor te zorgen dat nieuwe gebruikers gemakkelijk informatie konden invoeren zoals lengte, gewicht, training-voorkeuren, prestatiedoelen en fietsinstellingen. Dit zorgde voor een meer soepele ervaring en minder vragen aan de klantenservice van Wattbike. Impact: 21,970 klanten voltooiden de nieuwe onboarding flow, wat neerkomt op een voltooiingspercentage van 90%.

Wattbike-photo-iPad-Apadmi-case-study

Preset gearing.

Ons team heeft ook geholpen met advies en ontwikkeling van een nieuwe ‘preset gearing’ functie, waarmee de gebruiker een specifieke verhouding tussen wiel en versnelling kan instellen, evenals het exacte aantal tanden op het tandwiel. Dit maakt het makkelijker om na te bootsen hoe een fiets zich zou gedragen in een echte omgeving, wat resulteert in een meer effectieve trainingstool voor topsporters en liefhebbers. Impact: Zeer positieve feedback van gebruikers, waarvan er één zei: "Het is geweldig, briljant geïmplementeerd. Het is nu een echte fiets - iemand kent zijn vak."

Een premium abonnement-service.

Met de hulp van de Apadmi Groep heeft Wattbike nu de premium abonnementsservice Hub+ gelanceerd, waarmee gebruikers hun training naar een hoger niveau kunnen tillen. Met meer functies voor gebruikers om te ontgrendelen, is Wattbike nu in staat om directe inkomsten uit de app te genereren.Nieuwe functies omvatten onder meer een gloednieuwe Workout Builder-feature — de eerste in zijn soort waarmee men gloednieuwe workouts kan creëren, en bestaande workouts kan dupliceren en bewerken. Ook kunnen gebruikers eigen trainingen delen met vrienden, teamgenoten en trainers, en deze exporteren naar trainingsapps of een fietscomputer en buiten trainen. Verder is er voor abonnees een schat aan nieuwe content beschikbaar, die trainingen verrijkt met nieuwe uitdagingen. Impact: Vanaf maart 2023 kunnen gebruikers genieten van een premium ervaring, waarbij waardevolle nieuwe content en functies worden ontgrendeld.

Wattbike-app-screenshot-iPhone-Apadmi-case-study

Test drive

Try the app

Download the app today

iOS App StoreGoogle Play Store

Klaar voor de volgende stap?

Neem contact op voor een discovery call

Contact Us