Waterkaarten

Alles wat je nodig hebt om veilig en voorbereid te varen aan je vingertoppen met de meest populaire app voor op het water.

Case Study Waterkaarten afbeelding 1 | Asset
Case Study Waterkaarten afbeelding 2 | Asset
ProductWaterkaarten App
Gebruikers60.000 per jaar
Gemiddelde app rating4.4
YoY groei in omzet35%
Toename gebruikers per jaar25%

Belangrijkste prestaties

    60.000 jachten varen met waterkaarten

    Pleziervaart, brandweer en beroepsvaart

Case Study Waterkaarten afbeelding 3 | Asset
Case Study Waterkaarten afbeelding 5 | Asset

Wat je moet weten

Jaarlijks varen ruim 60.000 mensen met de Waterkaarten app. Van pleziervaarders tot de brandweer, beroepsvaart en meer. Met de app ga je het water op compleet met up-to-date digitale waterkaarten, vaarinformatie en bootnavigatie. De weg kwijt, gescheurde kaarten of niet up-to-date op de boot? Nooit meer met de meest gebruikte app voor op het water.

Als strategisch partner ontwikkelde The Mobile Company (nu apadmi) de Waterkaarten app samen met de ANWB sinds het begin in 2011. Zeven jaar later, in 2018, was het tijd voor een nieuw hoofdstuk: wij namen Waterkaarten van de ANWB over. Ons doel: de geliefde app verder te ontwikkelen, om nog meer schippers een veilige ervaring op het water te bieden

Wat we hebben gedaan

Vanwege de jarenlange digitale expertise van The Mobile Company (nu Apadmi) en onze manier van werken (agile, data-driven en met 100% focus op de eindgebruiker) was Waterkaarten de perfecte applicatie voor ons om door te ontwikkelen. Het team begon met de overname van de code library. Parallel daaraan maakten we een redesign van de app op basis van de feedback uit user interviews en testen.

Om het vernieuwde Waterkaarten van de grond en in het water te krijgen, en tegelijk de rijke erfenis van de app voort te zetten, brachten we de bestaande sterke punten in kaart. Daarmee bepaalden we de nieuwe richting en formuleerden we een aantal streefpunten voor de app:

Het leukste aan dit project is dat je het echt jaar op jaar ziet groeien. Elke keer weer spannend om te zien hoe de ideeën die in de winter zijn bedacht, tot leven komen op het water tijdens het vaarseizoen in de lente en de zomer.

Kees van Mourik Business Owner, Waterkaarten

Hoe we de markt veranderden

Om met succes nieuwe gebruikers aan te trekken en huidige gebruikers te binden met een app die compleet, robuust en toekomstbestendig is, was een waterdichte strategie nodig.

Voor Waterkaarten vertaalden we de doelstellingen naar een heldere service blauwdruk, gesteund op vier pijlers:

Case Study Waterkaarten Image 6 | Asset

1. Business case

De meest populaire app op het water. Waterkaarten is de navigatie-app voor iedereen die graag veilig en voorbereid vaart.

Met nieuwe businessmodellen richten wij ons op groei op de lange termijn. Door te testen bieden we abonnementen die aansluiten op de wensen van de gebruiker. En met data bouwen we voort op de al behaalde resultaten, terwijl we wendbaar blijven om snel van koers te veranderen.

2. Product development

Met een toegewijd team ontwikkelen we de Waterkaarten app continu verder. Snelheid en stabiliteit staan hier centraal. Zo bieden we de gebruiker continu een ervaring op het water die voldoet aan diens verwachtingen.

Wie gebruikt de Waterkaarten app, wanneer en hoe vaak? We brengen het in kaart. Wat kan er nog worden verbeterd? We geven het woord aan de gebruiker, die zo meedenkt in de ontwikkeling van de app.

3. Growth marketing

Steeds meer Nederlanders ontdekken de watersport, en dat betekent nieuwe kansen om waterliefhebbers te helpen de vele voordelen van de Waterkaarten app te ontdekken.

Voor de beste product/market fit meten we met analytics, waarna we experimenteren met A/B testen. Met online advertising bereiken we de juiste doelgroep. En met behulp van marketing automation blijven we continu in contact met de gebruiker.

4. Customer support

Een goed product is vaak niet genoeg. Tijdig geholpen worden is voor de eindgebruiker minstens zo belangrijk.

We hebben een in-house support helpdesk neergezet met gespecialiseerde software en een toegewijd team. Flexibel en schaalbaar naarmate de Waterkaarten app blijft groeien in gebruik.

Test drive

Try the app

Download de app

iOS App StoreGoogle Play Store

Hoe kunnen we je helpen?

We staan voor je klaar

Contact Us