Back To You is een revolutionair herstelprogramma ontwikkeld door Oei, ik groei! in samenwerking met gerenommeerde experts om vrouwen na een bevalling te begeleiden om zowel fysiek als mentaal geheel te herstellen. Samen vertaalden wij het gehele programma naar een nieuwe premium app die je als een coach in je broekzak dagelijks bij je draagt en jou ondersteunt in je herstel. 

In ons 20-jarige bestaan hebben we enorm veel oplossingen ontwikkeld voor even zoveel verschillende toepassingen, markten en doelgebieden. Banken, vervoersdiensten, e-commerce-oplossingen, service-apps en nog veel meer.

Waarom sommige succesvoller waren dan andere zijn wij eens gaan onderzoeken. Na een analyse zijn we tot de conclusie gekomen dat de meeste succesvolle oplossingen liggen op het snijvlak van:

  1. een persoonlijke toepassing, die echt een plek verdient op de telefoon van de eindgebruiker
  2. die de eindgebruiker op regelmatige basis gebruikt als hij/zij in beweging is (en dus geen desktop/laptop ter beschikking heeft)
  3. en waar een gezond businessmodel aan ten grondslag ligt: er wordt voldoende geld verdiend voor onderhoud en doorontwikkeling (of voldoende kosten mee bespaard)

Dit lijken open deuren, maar leg verschillende oplossingen uit de app store maar eens langs deze lat. Je zal zien dat lang niet alle apps en mobiele oplossingen deze drie de kenmerken in zich hebben.

Vanwege het bovenstaande waren we ook zo enthousiast toen het team van “Oei, ik groei!” (waar wij de apps al voor ontwikkelen en beheren), met een nieuw concept bij ons kwam: Back To You.

Oei, ik groei! & The Mobile Company

Begin 2020 zijn The Wonder Weeks (moederbedrijf van Oei, ik groei!) en The Mobile Company gaan samenwerken. Wij zijn er trots op dat een van de meest succesvolle Nederlandse apps onze expertise heeft gevraagd voor het beheer en de doorontwikkeling van hun succesformule.

Revolutionair herstelprogramma als app

Back To You is een revolutionair herstelprogramma om vrouwen na een bevalling te begeleiden om zowel fysiek als mentaal geheel te herstellen. Niet zomaar weer een platte buik krijgen; Back To You is een programma van 40 weken, waarin je met wetenschappelijk onderbouwde methodes zowel je lichaam als je geest weer in optimale conditie brengt. Focus op beweging, voeding en mentale oefeningen.

Het programma staat beschreven in een boek en wij werden gevraagd om een app met video-oefeningen te ontwikkelen die men gratis bij het boek kan gebruiken.

“Het enthousiaste team van The Mobile Company heeft ons met hun expertise en werkwijze ervan overtuigd dat zij ons kunnen helpen onze ambities te realiseren. Er was direct een klik en we kijken enorm uit naar de samenwerking, nu en in de toekomst.”

— Xaviera Plooij  |  Auteur & CEO, Oei, ik groei!

Maar we wilden samen meer bereiken: het gehele programma moet ook alleen digitaal te volgen zijn met een premium app die je als een coach in je broekzak dagelijks bij je draagt en jou begeleidt in je herstel.

De voordelen van het digitale programma zijn enorm: eenvoudig internationaal schaalbaar, geschikt voor een heel brede doelgroep en flexibel en dynamisch in het beheer.

Overzichtelijk, intuïtief en persoonlijk

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en ligt het boek in de winkels in Duitsland, Nederland en België en staat de app in de app stores. Het is een prachtige oplossing geworden met veel mooie content, oefeningen en tips & tricks.

Het team van Oei, ik groei! heeft voor de gehele productie van de video's, audio-opnames, teksten, blogs en oefeningen gezorgd. The Mobile Company heeft het programma samen met het team van Oei, ik groei! vertaald in een overzichtelijke en makkelijk te gebruiken mobiele oplossing die de gebruikers intuïtief en persoonlijk door het programma begeleidt.

Klik hier voor meer informatie over het Back To You-programma
Klik hier voor de apps: iOS en Android

En dit zijn de mobiele oplossingen waar wij in geloven: persoonlijk, gemaakt voor dagelijks gebruik en ontwikkeld vanuit een interessant business model met premium abonnementen. Voor de Back To You-app is het alle drie spot on.

Benieuwd naar de totstandkoming van de oplossing en de uitdagingen die we hebben moeten overwinnen? Check regelmatig onze website en socials, want de hele Back To You-case vind je binnenkort hier!

Verder praten?

Wil je verder praten over dit project en onze toekomstplannen? Neem snel contact op.