Op zoek naar een schaalbare, secure en up-to-date oplossing voor het afhandelen van klantregistraties en logins? Een systeem dat ook op enterprise-niveau werkt voor app en web? Steeds meer organisaties met deze vraag kiezen voor CIAM (Customer Identity & Access Management).

Waarom kiezen bedrijven voor CIAM?

In het moderne digitale landschap beweegt de consument zich tussen steeds meer online kanalen. Een veilige en naadloze omnichannel klantervaring staat centraal.

Het digitale ecosysteem is complex en daagt iedere organisatie in elke branche uit om haar klanten te kennen, op ieder moment en in elk proces. CIAM zorgt voor een schaalbare en veilige oplossing – en biedt organisaties nieuwe én betere kansen om de touchpoints met klanten te vertalen naar waardevolle interacties.

Mobile CIAM: taking care of digital access

CIAM is ontstaan als antwoord op de snelle ontwikkelingen op het gebied van user management, access security en privacy. Diverse specialisten (CIAM Solution Providers) zijn hierop ingesprongen en bieden kant-en-klare, customisable oplossingen die deze processen voor organisaties faciliteren.

In de klantgerichte wereld van vandaag verwacht de eindgebruiker secure & easy access. Een snelle, veilige en frictieloze ervaring zonder poespas, op alle apparaten en communicatiekanalen binnen de customer journey.

Een geweldige klantervaring is niet langer een nice to have – het is een concurrentievoordeel. Veiligheid speelt daarbij een grote rol: in een rapport uit 2017 onthulde Gemalto dat maar liefst 70% van de klanten zei te stoppen zaken te doen met een bedrijf als gevolg van een datalek.

The Mobile Company onderschrijft het belang van een gestroomlijnde CIAM-oplossing. We werken samen met erkende CIAM vendors als IBM, JanrainiWelcome en Onegini aan bedrijfskritische mobiele oplossingen voor FinTech, healthcare en consumer mobility die duizenden tot miljoenen gebruikers bereiken.

Contact met een mobile CIAM expert >

Hoe kan CIAM jou helpen?

CIAM Solution Providers werken volgens marktstandaarden. Hierdoor voelen procedures voor registratie, login en accountmanagement voor de eindgebruiker aan als een native oplossing. Naast het secuur afhandelen van access management processen biedt CIAM mogelijkheden op 3 niveaus:

1. Bewegen

Klantinteractie omvat het internet, mobile, IoT en meer. CIAM zorgt voor een betere ervaring door accounts te koppelen aan één identiteit, waarbij de klant met één inlogscherm en credentials toegang krijgt tot alle gewenste profielen.

Veel CIAM providers bieden oplossingen die dankzij customer journey analytics diepgaand inzicht geven in wat klanten beweegt. Door deze verrijkte gegevens te integreren in de digitale technologiestack is het mogelijk om interacties te personaliseren, de dienstverlening te verbeteren en snel strategieën te ontwikkelen gebaseerd op actuele en reële gebruikersdata.

2. Beheren

CIAM-oplossingen faciliteren in het opbouwen en beheren van rijke uniforme online klantenprofielen. CIAM providers bieden tools aan om registratie, login, SSO (single sign-on), toegangsbeheer en voorkeursinstellingen voor de gebruikers te configureren, waarbij klanten zelf hun identiteitsgegevens kunnen bijwerken.

Een effectieve CIAM-oplossing is robuust en ondersteunt alle apps, websites en apparaten waarop klanten hun gebruikersaccounts aanmaken. Tegelijk biedt het systeem elasticiteit om seizoensgebonden en onverwachte pieken in gebruik op te vangen, relevant voor veel klantgerichte industrieën.

3. Beschermen

Gebruikers delen steeds meer persoonlijke informatie in ruil voor meer gemak en personalisatie. Met CIAM creëren klanten hun eigen online identiteit – inclusief inzicht en controle over hun privacy, voorkeuren en toestemming, en de vrijheid om de eigen accountgegevens rechtstreeks te beheren.

CIAM biedt end-to-end encryptie om waardevolle informatie te beschermen tegen misbruik. Elke provider heeft een manier om inzichtelijk te maken of klantgegevens veilig zijn met behulp van tools voor risico- en fraudeanalyse. Denk hierbij aan policy management, data governance en scoped access.

Naadloze integratie

Als The Mobile Company zorgen wij voor een naadloze integratie van het CIAM-systeem van jouw keuze binnen jouw app. Ons team werkt samen met jouw Service Provider aan de mobiele implementatie van de oplossing op basis van jouw strategie, uitdaging en doelstellingen.

Vraag meer informatie aan >

Mobile integration: Onegini

Onlangs hebben we een eigen library en Proof of Concept opgezet voor het Onegini CIAM-platform. Onze geïntegreerde Onegini oplossing is snel te implementeren in iedere app en biedt het volgende:

 • Inloggen met CIAM Identity Provider
  • SSO (single sign-on)
  • OIDC (OpenID Connect)
  • Inloggen met iedere pagina die OAuth2 ondersteunt
 • Inloggen met biometrics
  • Face ID
  • Touch ID
  • Back-up: PIN login als alternatief voor login met biometrics
 • Custom user PIN configuratie
  • Eindgebruikers kunnen zelf een PIN aanmaken
  • Configureerbare PIN lengte
  • Configureerbaar maximaal aantal inlogpogingen
 • Geavanceerde 2FA/MFA authenticatie
  • Multi-factor authenticatie via de app. Bijvoorbeeld via een scan van een QR-code om met de app in te loggen op een website
 • Jailbreak detectie
  • Als een device rooted (‘gehackt’) is, zal de app direct toegang tot het device ontzeggen
 • App alteration detectie
  • Het systeem detecteert of de app is aangepast door een hacker en blokkeert onmiddellijk alle verdere inlogpogingen
 • Beheer via de CIAM-console
  • Welke devices worden nog ondersteund? Voor niet-ondersteunde devices is een melding te configureren
  • Welke versies van iOS / Android worden ondersteund? Voor niet-ondersteunde versies is een melding te configureren
 • Eenvoudig aan te passen naar jouw huisstijl
  • Flexibele voor- en achtergrondkleur; inclusief een selectie van vooraf gedefinieerde stijlbepalingen
  • Automatische update van de login, PIN en face ID/touch ID interfaces op basis van de geselecteerde waarden

CIAM: platform of maatwerk?

CIAM is een belangrijke aanjager van digitale transformatie en biedt organisaties veel unieke, bewezen voordelen.

Vooralsnog wordt CIAM vooral ingezet op enterprise niveau, maar ook voor middelgrote organisaties biedt het een heldere business case. Denk aan kostenbesparing door het omzetten van fysieke klantprocessen naar online zelfservices, of het feit dat jouw organisatie het web- en app beheer niet langer zelf hoeft uit te voeren.

Is CIAM voor jouw organisatie nog geen oplossing omdat de userbase te klein is? Vergt een platform een te grote investering? Dan kies je voor maatwerk. De kosten voor een maatwerkoplossing zijn voor een kleine gebruikersgroep vaak lager en liggen in lijn met de strategie en doelstellingen. Wat je uitdaging ook is, The Mobile Company helpt je kiezen voor de juiste oplossing. 


Verder praten?

Wil je meer weten over mobiele CIAM integratie? Of ben je nieuwsgierig naar wat een custom oplossing voor jou kan betekenen? Neem contact op.

Meer artikelen die jou helpen digitaal te transformeren? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.