2020 is een bijzonder jaar geweest. Bijzonder voor iedereen, vanwege de wereldwijde pandemie en de gevolgen hiervan op de samenleving, ieders sociale leven, je werk en je vrije tijd. Maar daar is al genoeg over gezegd.Ook voor The Mobile Company was dit een bijzonder jaar. In dit blog blikken we terug op hoe wij deze tijd hebben ervaren, en kijken we alvast vooruit naar 2021.


2020: een jaar als geen ander

Net als ieder jaar begonnen we in januari ambitieus en vol vertrouwen aan het nieuwe jaar. Met het uitzicht op nieuwe projecten, verdere groei van onze eigen producten en met nieuwe collega’s. En toen kwam begin maart corona om de hoek zetten.

We dachten direct dat door al onze plannen een streep kon: plots konden de teams niet meer naar kantoor en ook het contact met onze klanten werd zeer beperkt. Veel bedrijven zagen het somber in, zodat het er in eerste instantie op leek dat ook nieuwe projecten er voorlopig niet in zaten.

Maar niets was minder waar. Na een korte periode waarin iedereen even z’n draai moest vinden bleek dat bijna al onze klanten gewoon wilden doorpakken en dit ook konden. Onze teams hebben de nieuwe manier van remote werken tot kunst verheven, waardoor er voor iedereen snel een zeer productieve en efficiënte samenwerking kon ontstaan. Uiteraard met andere vormen van communicatie en soms met wat bijgestelde plannen, maar van stilstaan was over het algemeen geen sprake.

Groei dankzij corona

Een van onze partners die in tijden van corona juist een flinke groei heeft gezien, is Wim Hof met de Wim Hof Methode. Wereldwijd is het aantal volgers en gebruikers enorm toegenomen, juist omdat men met deze methode fit en gezond blijft in deze kwetsbare tijd.

Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan nieuwe functionaliteiten en verbeteringen aan de WHM-apps en dit heeft geresulteerd in miljoenen enthousiaste gebruikers over de hele wereld. 2021 belooft zelfs een nog succesvoller jaar te worden voor het team van Wim Hof, met de uitgifte van zijn nieuwe boek en een Hollywood-film over het leven van Wim zelf.

Naast de WHM-apps publiceren wij komend jaar samen met Wim Hof de Guided Breathing app, die mensen kunnen gebruiken om in hun kracht te blijven, meer energie te krijgen en beter te kunnen slapen. Houd de website in de gaten voor meer informatie!

Nieuwe klanten in 2021

Daarnaast hebben we dit jaar wederom een aantal nieuwe klanten verwelkomd waar we erg trots op zijn.

Ten eerste heeft het team van ‘Oei, ik groei!’ (The Wonder Weeks) The Mobile Company geselecteerd als hun nieuwe technische partner voor de apps. De ‘Oei, ik groei’-apps behoren wereldwijd tot de meest succesvolle apps, met miljoenen downloads in enorm veel landen en tientallen talen. Wij kijken er enorm naar uit om samen nog meer ouders te bereiken met hun kennis en inzichten, door mooie en slimme digitale toepassingen.

Naast deze nieuwe samenwerkingen werken we ook aan andere nieuwe projecten waarover we in deze fase helaas nog niets kunnen vertellen. Wanneer dat wel kan, dan zullen we dit in onze volgende nieuwsbrieven belichten, want het zijn zeer innovatieve oplossingen!

Uiteraard hebben onze teams het afgelopen jaar ook hard gewerkt voor onze bestaande klanten. Zoals BVA Auctions dat ook in 2020 een topjaar beleeft, en Van Oord waar we voor een nieuw windmolenpark een oplossing hebben ontwikkeld en een innovatief dashboard voor andere offshore werkzaamheden. Naast werken aan consumenten-oplossingen vinden onze teams het enorm inspirerend om ook voor dit soort grote industriële bedrijfstakken slimme tools te ontwikkelen.

Eigen product verder ontwikkelen

Tot slot willen we even stilstaan bij onze eigen Waterkaarten app en hoe deze zich het afgelopen jaar heeft ontwikkeld.

Toen in maart alle jachthavens dicht moesten, zag het er somber uit wat betreft de watersport en daardoor ook onze groeiplannen. Maar 2020 is het jaar gebleken waarin juist iedereen het water op leek te willen: varen was veiliger dan op de camping en op het water is men zo vrij als een vis. Het leek wel of iedereen een bootje heeft gehuurd of aangeschaft en dat hebben we gemerkt met onze app.

We zijn er trots op dat in 2020 tienduizenden nieuwe en trouwe gebruikers dankzij Waterkaarten veilig en voorbereid hebben kunnen genieten van Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk vanaf het water. En het komende jaar belooft in dat opzicht zelfs een nog mooier jaar te worden, waarbij we de app blijven ontwikkelen en onze dienstverlening verder uitbreiden.


Al met al mogen we ons gelukkig prijzen dat de pandemie voor ons en veel van onze partners dit jaar nauwelijks negatieve impact heeft gehad. We zijn enorm trots op de flexibiliteit en weerbaarheid van onze teamleden en hoe zij onze klanten ondanks de omstandigheden naar volle tevredenheid hebben kunnen helpen.

We zien 2021 dan ook met veel vertrouwen en grote ambities tegemoet en kijken ernaar uit ook het komende jaar mooie digitale producten te blijven ontwikkelen met een fantastisch team en klanten. Blijf gezond!

Verder praten?

Meer weten over deze projecten, of onze plannen voor 2021? Neem contact op met Joost.

Op de hoogte blijven van ons werk en ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.