9.1

Perfect Play.

Altijd een coach bij de hand voor ambitieuze voetballers. De Perfect Play App tilt voetbaltrainingen met augmented reality naar een hoger niveau voor fans overal ter wereld.

Over Chelsea.

  • Product: Perfect Play App
  • Sector: Sport
  • Omvang: 49 miljoen fans

Belangrijkste prestaties

Focus op talent

Talent enthousiasmeren en ondersteunen met de AR-trainingsapp

Digitale coaching

Digitale toegang tot de Football Academy-coaches van Chelsea

Frontrunner

Voor de eerste keer Apple LiDAR Scanner gebruikt

2M

Reviews in de App Store

4

Aantal landen waar de app is gelanceerd

Focus op talent

Talent enthousiasmeren en ondersteunen met de AR-trainingsapp

Digitale coaching

Digitale toegang tot de Football Academy-coaches van Chelsea

Frontrunner

Voor de eerste keer Apple LiDAR Scanner gebruikt

2M

Reviews in de App Store

4

Aantal landen waar de app is gelanceerd

Wat je moet weten.

Chelsea Digital Ventures, de investeringstak van Chelsea Football Club, speelde met het idee om een aansprekende en dynamische digitale coach experience te creëren voor jonge spelers vanaf 13 jaar. Zo wil Chelsea de volgende generatie voetballers opleiden en inspireren.

De Apadmi Groep werkte nauw samen met coaches van Chelsea FC aan het concept om fysieke trainingsactiviteiten opnieuw uit te vinden, te vertalen in een digitaal format, en een raamwerk op maat te maken voor door de Football Academy geschreven scripts.

De content brachten we vervolgens tot leven in een app die gebruik maakt van computer vision-technologie, pose-schatting en augmented reality, in combinatie met een ingebouwde functionaliteit om op je smartphone gepersonaliseerde trainingssessies te volgen.

Chelsea is een ambitieuze club. Alles draait om topprestaties, op en naast het veld. We vinden het fantastisch om te werken met een partner die onze drive deelt en over het juiste team beschikt om onze nieuwe digitale producten aan te sturen, met de juiste mix van mobiele app designers en engineers en web en systeem engineers.

Duncan Ross  |  CTO, Chelsea Digital Ventures

Hoe we de markt veranderden.

De Perfect Play App verlegde grenzen door een nieuwe betekenis te geven aan sport die mensen in vervoering brengt. Door het goed gekozen moment van lancering bood de app een trainingsoplossing voor Chelsea Academy-leden tijdens Covid-19-lockdowns. Bovendien biedt de app toegang tot gepersonaliseerde trainingsprogramma’s en realtime coaching feedback. Hierdoor hebben spelers maximaal grip op het verbeteren van hun vaardigheden.

Het was ook de eerste app in zijn soort die de Apple LiDAR Scanner in zijn interface integreerde. Dat trok de aandacht van iOS-experts in de digitale wereld. Het veelzijdige team achter de app heeft een data lake gecreëerd voor analyse, optimalisatie en veilige integratie met systemen van derden.