9.1

Co-op app.

Loyalty-oplossing die leden een gepersonaliseerde winkelervaring biedt en miljoenen aan een goed doel schenkt.

Over Co-op.

  • Product: Co-op app
  • Sector: Retail
  • Omvang: 2.500 winkels

Belangrijkste prestaties

2,3M

App downloads

26M

Gepersonaliseerde aanbiedingen vorig jaar ingewisseld

€12M

Zoveel bespaarden leden met de app

€1 = €14

Elke €1 uitgegeven aan app ontwikkeling genereerde €14 aan inkomsten

€115M

Donaties aan plaatselijke goede doelen

4000+

Steun aan duizenden lokale goede doelen

2,3M

App downloads

26M

Gepersonaliseerde aanbiedingen vorig jaar ingewisseld

€12M

Zoveel bespaarden leden met de app

€1 = €14

Elke €1 uitgegeven aan app ontwikkeling genereerde €14 aan inkomsten

€115M

Donaties aan plaatselijke goede doelen

4000+

Steun aan duizenden lokale goede doelen

Wat je moet weten.

Een onderzoek van Co-op maakte duidelijk dat veel klanten op zoek waren naar een betere manier om hun membership te beheren via een mobiele oplossing.

Co-op ondernam een ontdekkingsreis om vast te stellen of een mobiele app daarbij zou helpen. Members gaven aan dat ze behoefte hadden aan een digitale klantenkaart op hun telefoon, met de mogelijkheid om op één plek toegang te krijgen tot de voordelen van het loyaliteitsprogramma. Wat had Co-op hiermee te winnen? Betere betrokkenheid van gemotiveerde klanten.

Het is een fantastisch stel mensen dat deel uitmaakt van ons team, en het betekent dat het werken aan de app het afgelopen jaar leuk en bevredigend was. Ons doel is om onze klanten en hun directe leefomgeving meer waarde te blijven leveren – de app en de Apadmi Groep spelen daarin een grote rol.

Louise Nicholas |  Product Manager, Co-op Membership

Hoe we de markt veranderden.

Na twee jaar van verkenning, waarin innovatie centraal stond, ontwikkelde ons team in samenwerking met Co-op een bundel exclusieve functies, zoals een gedigitaliseerde membership card, de mogelijkheid om je saldo te doneren aan lokale goede doelen en digitale, gepersonaliseerde vouchers.

Voor Co-op was het belangrijk om zowel hun klanten te helpen met een naadloze membership experience, als met hun doelen. De functie ‘Doneer je saldo’ verbeterde het aanbod van Co-op en zorgde voor meer digitale aanwezigheid tijdens de COVID-19-pandemie.

De manier waarop consumenten zich zowel online als in de winkel gedragen, veranderde drastisch in 2020. Co-op wilde ervoor zorgen dat alle members een betere toegang kregen tot de beloningen in het loyaliteitsprogramma. Dat kregen we voor elkaar met de digitale voucher en gepersonaliseerde aanbiedingen op basis van aankooppatronen.

Na de lancering van de app blijven we samenwerken met het Co-op Membership-team om bestaande app-functionaliteiten bij te werken en te blijven innoveren. Doel: de beste mobile membership experience.

Awards.

De Co-op app heeft de volgende prijzen gewonnen:
  • Collaboration Award, MPA Inspiration Awards 2021
  • Best eCommerce App Development Project, App Developer Awards 2021
  • Be Yourself Always' Award, Co-op Partner Awards 2020