9.1

Wattbike app.

Wattbike app biedt geavanceerde indoor fietservaring voor topsporters en liefhebbers over de hele wereld.

Over Wattbike.

  • Product: Wattbike Hub app
  • Sector: Sport
  • Omvang: 150.000 fietsen wereldwijd

Belangrijkste prestaties

35.000

Actieve gebruikers van de Wattbike Hub app

Always-on support

Continu ondersteuning en nieuwe functies ontwikkeld voor de app

90%

Van verwijzingen naar belangrijkste promo kwam van nieuw startscherm

90%

Voltooiing van de nieuwe onboarding workflow

35.000

Actieve gebruikers van de Wattbike Hub app

Always-on support

Continu ondersteuning en nieuwe functies ontwikkeld voor de app

90%

Van verwijzingen naar belangrijkste promo kwam van nieuw startscherm

90%

Voltooiing van de nieuwe onboarding workflow

Wat je moet weten.

Wattbike is wereldleider in indoor cycling met producten die wereldwijd worden gebruikt door professionele fietsers, topatleten en fietsfans.

Als aanvulling op zijn indoorfietsen van wereldklasse biedt Wattbike een bijbehorende app, de Wattbike Hub, die gegevens van gebruikers logt en workouts, trainingsplannen en challenges biedt.

De Apadmi Groep werkt samen met het team van Wattbike als vaste technische partner om ervoor te zorgen dat de app het beste blijft wat de markt te bieden heeft.

“De waardevolle industrie-expertise van de Apadmi Groep en hun kennis van het digitale ecosysteem helpt ons om voorop te blijven lopen met onze doel- en prestatiegerichte indoor cycling fitness community. Het delen van een aantal gemeenschappelijke passies en motivaties met het team garandeert premium productgroei en maakt een groot verschil voor onze klanten.”

Rich Baker  |  CEO, Wattbike

Hoe we de markt veranderden.

De native Wattbike Hub app wordt gehost op AWS, is beschikbaar voor iOS en Android, en heeft integraties met Klaviyo CRM, Google Analytics en Shopify.

Aanvankelijk werkte ons team met Wattbike om te zorgen voor de sterkst mogelijke technische basis van de app. De samenwerking evolueerde naar de ontwikkeling van een nieuwe feature roadmap, om ervoor te zorgen dat de app de standaard blijft voor innovatie in fietstechnologie.

Dit omvatte de ontwikkeling van een aantal belangrijke nieuwe functies:

Een premium abonnement-service.

Met de hulp van de Apadmi Groep heeft Wattbike nu de premium abonnementsservice Hub+ gelanceerd, waarmee gebruikers hun training naar een hoger niveau kunnen tillen. Met meer functies voor gebruikers om te ontgrendelen, is Wattbike nu in staat om directe inkomsten uit de app te genereren.

Nieuwe functies omvatten onder meer een gloednieuwe Workout Builder-feature — de eerste in zijn soort waarmee men gloednieuwe workouts kan creëren, en bestaande workouts kan dupliceren en bewerken. Ook kunnen gebruikers eigen trainingen delen met vrienden, teamgenoten en trainers, en deze exporteren naar trainingsapps of een fietscomputer en buiten trainen. Verder is er voor abonnees een schat aan nieuwe content beschikbaar, die trainingen verrijkt met nieuwe uitdagingen.

Impact: Vanaf maart 2023 kunnen gebruikers genieten van een premium ervaring, waarbij waardevolle nieuwe content en functies worden ontgrendeld.