Ademhaling als instrument om te ontspannen, fysiek en mentaal beter te presteren, voor meer focus en energie, een goede nachtrust en een opgewekt humeur. Niet voor niets wijst modern onderzoek op het verband tussen diep ademhalen en gezondheidsvoordelen op zowel korte als langere termijn.

Nu is er Guided Breathing, de nieuwe mobiele app die het makkelijker maakt om het beste uit jezelf te halen met behulp van ademhaling en meditatie. The Mobile Company lanceert de app in samenwerking met de Wim Hof Methode (WHM) om mensen wereldwijd te helpen in hun kracht te blijven en gezonder en gelukkiger te leven. Het is de enige app die officieel wordt ondersteund door de Wim Hof Methode.

De Wim Hof Methode: een wereldwijde missie

Wim Hof is een wereldberoemde ademhalingsexpert en inspirator op een missie om mensen te helpen gezond en gelukkig te worden. Daartoe ontwikkelde hij de bekende Wim Hof Methode, gebaseerd op ademhaling, koudetherapie en concentratie. Wereldwijd ervaren miljoenen ‘Hoffers’ de methode zelf via workshops en cursussen, en met behulp van digitale tools zoals het online platform en de mobiele apps.

Partnership

WHM maakt al langere tijd een flinke groei door. In de afgelopen jaren zijn er grote stappen gezet door de methode internationaal verder uit te rollen. De doorontwikkeling van de website en mobiele apps speelt daarin een belangrijke rol en het vormt ook het digitale fundament voor de toekomst.

Samen met WHM hebben we hard gewerkt aan het wereldwijd verder verspreiden van de methode met nieuwe app features en verbeteringen. Een aanpak waarmee we binnen de eerste twee jaar al opvallende successen hebben behaald, waaronder een flink hogere app rating en miljoenen enthousiaste fans over de hele wereld.

Een mooie basis om op door te bouwen en een kans om onze samenwerking naar een hoger niveau te tillen. Een nieuwe gezamenlijke app in lijn met de missie van WHM: empowerment van mensen om zelfstandig sterker, gezonder en gelukkiger te worden, met daarin een centrale rol voor ademhaling en mindfulness.

Ontdek Guided Breathing

Guided Breathing is ontwikkeld om het trainen en reguleren van je ademhaling zo eenvoudig mogelijk te maken. Met de app zijn de slimme tools en beproefde ademmethodes binnen handbereik, overal ter wereld en op elk moment van de dag.

De gebruiker krijgt toegang tot een unieke verzameling van ademhalingsoefeningen in de app, inclusief de Wim Hof Method Guided Breathing. Elke oefening is verrijkt met instructies, geluiden en animaties. Voor een uiterst persoonlijke ervaring is het mogelijk om oefeningen in de app naar wens aan te passen. Daarnaast kun je met de app snel eigen oefeningen instellen en deze delen met wie je wilt.

Beter ademen, beter leven

Om de gebruiker te helpen gefocust te blijven op de eigen ademhaling hebben we gekozen voor een minimalistisch design. Hetzelfde geldt ook voor de content in de app die erop gericht is jou te ondersteunen en te adviseren. Bij het openen van de app vraagt deze jou meteen hoe het jou vandaag kan helpen. Vervolgens toont het een selectie van oefeningen om je probleem op te lossen.

Uniek is de curve in de app die je door de oefening heen begeleidt en aangeeft wanneer je moet inademen, uitademen en je adem moet inhouden — ontworpen als alternatief voor de standaard ademcirkel in andere apps en tools die in de praktijk nogal eens als verwarrend wordt ervaren.

Focus op persoonlijke ontwikkeling & community

Diepe ademhaling kan een krachtig hulpmiddel zijn voor een meer gezond en gelukkig leven. Het meeste voordeel is te behalen met regelmatige training als onderdeel van je dagelijkse routine. We ontwikkelden Guided Breathing om dit zo makkelijk mogelijk te maken. In de app vind je een overzicht van je prestaties en een kalender om sessies te loggen en vooruitgang bij te houden. Ook kun je dagelijkse reminders instellen voor het ontwikkelen van een gezond trainingsschema.

Daarnaast staat de community centraal in de app. Dit is geïnspireerd op de missie van Wim om zijn eigen kennis te delen met de rest van de wereld. Zo wordt het mogelijk om eigen geluidsopnames en oefeningen te delen met vrienden en familie, en ook met de internationale Guided Breathing community. Op deze manier kun je het verschil maken voor hen die jouw positieve ervaringen ook goed kunnen gebruiken.

What’s next?

Guided Breathing is op de valreep van het nieuwe jaar wereldwijd gelanceerd voor iOS en Android. Ook nu blijven we verder ontwikkelen met een toegewijd team op het gebied van business, strategie, design, development en marketing. Voor de komende periode ligt er al een strategische roadmap klaar.

Met de eerste versie in de stores kunnen we de app nu verder uitbreiden en updaten op basis van gebruikersfeedback. Ook wordt de app internationaal verder uitgerold zodat mensen over de hele wereld Guided Breathing zelf kunnen uitproberen en ervaren. Meer weten over de app? Neem een kijkje op de website.

 

Verder praten?

Guided Breathing is een product van The Mobile Company. Verder praten over dit project en onze toekomstplannen? Neem snel contact op.