Elk bedrijf streeft naar groei – en hoewel groei in vele vormen voorkomt, is het essentieel om vooruitgang te stimuleren. In dit artikel bekijken we hoe technologie bedrijven vooruit kan helpen. Ook bespreken we waarom het hebben van de juiste technologie één ding is, maar de sleutel tot groei ligt in het kunnen evolueren en onderhouden ervan.

De standaard meetlat voor groei wordt in financiële cijfers uitgedrukt, maar groei manifesteert zich op vele manieren binnen een organisatie. Of het nu betrekking heeft op individuen, een collectief gevoel van doelgerichtheid, het leveren aan klanten of het vergroten van impact, het wordt allemaal makkelijker in een groeiend bedrijf.

“Ik probeer altijd te kijken naar het werk dat we doen in termen van de impact die het heeft op de business van onze klant,” zegt Garry Partington (de CEO van de Apadmi Groep, waar The Mobile Company deel van uitmaakt). “Vaak weegt dat het zwaarst als je een bedrijf hebt geholpen te groeien. Of dat nu financieel is, door operationele efficiëntie of door de klantervaring te verbeteren.

“Wij begrijpen de uitdagingen die komen kijken bij het creëren en integreren van zeer complexe digitale platforms en producten, die vaak inherent zijn aan de bedrijven waarmee we werken. Hoewel het niet alleen gaat om het bouwen van een applicatie, moet deze ook toekomstbestendig zijn. Als groei het doel is, dan moeten je platforms schaalbaar zijn en in staat zijn om dat op te vangen.”

Werken op groei

Bij The Mobile Company is het realiseren van duurzame groei de primaire focus van onze dienstverlening. Dit doen wij met behulp van geweldige technologie die je echt vooruit helpt – nu en in de toekomst. Sinds vorig jaar zijn we onderdeel van het grootste team van mobiele specialisten in Europa, met een full stack aan digitale knowhow om groeiambities voor bedrijven wereldwijd te ondersteunen.

Starten op verschillende punten

Alle bedrijven beschikken over legacy-technologie (reeds bestaande technische oplossingen). Daarom is inzicht krijgen in het startpunt van grote invloed op de directe aanpak voor elk digitaal product, terwijl je ook de balans opmaakt van hoe het doorlopend zal worden onderhouden.

De capaciteit om een toepassing te ondersteunen en te onderhouden moet ten minste gedeeltelijk binnen een organisatie liggen. Vooral wanneer die technologie inherent is aan lopende processen en groei.

“Wij reviewen tech stacks om zeker te stellen dat ze de juiste impact hebben op een bedrijf en onderhouden kunnen blijven worden. Of dat nu met behulp van ondersteuning is of intern,” zegt Garry. “Bijvoorbeeld, cross-platform heeft zijn plaats en kan soms helpen te zorgen voor een snellere oplossing. Maar het moet wel op de juiste manier worden toegepast. En dat kan moeilijk zijn bij bedrijfskritische applicaties voor grotere organisaties.

“Het moet niet alleen het juiste product zijn voor de betreffende taak. Maar ook voor de bredere business en de plannen op de langere termijn. Er is een groot verschil tussen een product met een levensduur van 6 maanden en een doorlopende roadmap van 5 jaar. Je moet je bewust zijn van de interne mogelijkheden en ervoor zorgen dat teams uitgerust zijn om het product te ondersteunen. Voor toekomstige groei, uitbreidingen en waarschijnlijke functies.”

Hoe ziet groei eruit?

Er is al veel gezegd over het effect van de theorie van de marginale winst uit de sport naar het bedrijfsleven. En het is zeker nuttig te onderzoeken hoe talrijke kleine verbeteringen in de loop van de tijd groei beïnvloeden.

Maar vaak is eerst een grotere beslissing nodig (zoals het kiezen van een technologieplatform of het aanstellen van een ontwikkelingspartner) die van invloed is op de kleinere winsten die behaald kunnen worden. Een frisse blik van buitenaf kan helpen door de bomen het bos te zien, en zowel een grote stap voorwaarts als kleinere operationele optimalisaties mogelijk maken.

“Als het gaat om technologie, is er geen ‘one size fits all’-oplossing,” legt Garry uit. “Het moet een oplossing zijn die specifiek is voor de klant, maar vaak kan het in hun blinde vlek zitten.

“Als iedereen het erover eens is dat een gebruikersinterface moet worden bijgewerkt, is dat geweldig. Maar wat als de gehele workflow geautomatiseerd kan worden? Wat zou je kunnen doen met €100k aan bespaarde kosten, of honderden uren om aan iets anders te besteden? Het is een cliché, maar door 5 keer de ‘waarom’ vraag te stellen, kun je op de lange termijn geld besparen om te investeren in de onderdelen van jouw bedrijf waarmee jij je onderscheidt.”

Groei door zichtbaarheid

Omdat digitale producten meestal gericht zijn op functionele features zoals het uitwisselen van gegevens of het uitvoeren van transacties, staat het vergroten van de zichtbaarheid meestal niet hoog op de eisenlijst. Maar de manier waarop men gebruikmaakt van apps betekent dat bedrijven ook kunnen profiteren van bijkomende voordelen, zoals merkbekendheid.

De gecontroleerde omgeving van een app is een geweldige manier om meer zichtbaarheid te creëren, om een specifieke ervaring te bieden, eigen data te creëren en meer te leren over het gedrag van klanten.

“Een digitaal product dat in staat is om een nuttige en waardevolle ervaring te bieden, helpt niet alleen klanten, maar levert ook merkwaarde op,” vervolgt Garry. “Een voorbeeld: een applicatie voor een van onze retail-klanten heeft 600.000 gebruikers die de app 3 tot 4 keer per maand gebruiken, telkens gedurende ongeveer 2 minuten.

“Dat zijn ontzettend veel contactmomenten via een zeer krachtig en impactvol kanaal. De kans om dat te benutten met betrokken klanten is enorm. De data stelt je in staat om het gebruikersgedrag te begrijpen. Dit kan helpen om het product voortdurend te verfijnen en te optimaliseren.”

Klanten betrokken houden

Achter dit alles ligt de behoefte om producten te maken die mensen willen gebruiken, en willen blijven gebruiken. Om een voortdurende verbetering te realiseren moet het juiste team van mensen die een applicatie promoten, onderhouden en itereren samen gaan met degenen die de applicatie hebben gebouwd. Maar dat kan alleen als het kernproduct de kern raakt van het probleem dat het probeert op te lossen.

“Je moet een geweldig product hebben, maar er zijn veel barrières voordat je dat punt bereikt,” zegt Garry. “Het is een enorme uitdaging om klanten te laten downloaden, zich te laten registreren en vervolgens terug te laten komen om het herhaaldelijk te gebruiken, zodat het niet blijft liggen of wordt verwijderd.

“Om dat te doen moeten we ervoor zorgen dat we toepassingen creëren die de essentie van het bedrijf waarmee we werken vatten. En die helpen het potentieel van de klant te ontsluiten. Dat gaat over het wegnemen van fricties om dingen beter te doen, zelfs kleine dingen. Kleine verbeteringen kunnen het verschil uitmaken tussen één extra winkelmoment per maand of één extra aankoop.”

Terug naar de marginale winsten.

“Begrijpen wat klanten beter willen doen en dat als uitgangspunt nemen voor design is een belangrijk onderdeel in het ervoor zorgen dat je klaar bent voor groei,” zegt hij. “Toepassingen worden vaak verlamd door het uitvoeren van eenvoudige handelingen die veel pijnlijker zijn dan nodig.”

De BitSafe-app die we ontwikkeld hebben is hier een goed voorbeeld van. Het aanmeldproces is super eenvoudig en toch heel veilig. En gebruikers krijgen een virtuele bankpas, naadloos geïntegreerd met Apple en Google Pay, in slechts 10 minuten in hun app. Ook in de UK hebben we diverse fintech-oplossingen ontwikkeld die optimale veiligheid combineren met eenvoud in onboarding en gebruik.

Partnerschappen en vooruitgang

Digitale transformatie raakt iedereen, maar niet elk bedrijf wil of kan een techbedrijf zijn. De combinatie van de meedogenloze opmars van technologie in alle sectoren en het voortdurende tekort aan kwalitatief technologisch talent betekent dat de behoefte aan de juiste partnerschappen dringender is dan ooit.

Deze studie van Accenture onderzoekt het toegenomen belang van het partner-ecosysteem van een organisatie en de nadruk die wordt gelegd op expertise van derden om de noodzakelijke innovatie, samenwerking en verwijdering van silo’s te realiseren.

“Het opbouwen van de juiste tech teams is moeilijk in termen van werving, motivatie, bezetting,” reflecteert Garry. “En hoewel outsourcing duur kan lijken, weegt dat vaak niet op tegen de effectiviteit, de expertise over meerdere stacks en de beschikbaarheid van meer senior ervaring. Onze teams worden ondersteund door bredere teams van fractionele teamleden die het allemaal al eens hebben gedaan en hun sporen verdiend hebben.

“Wat is het einddoel? Een zakelijk pijnpunt oplossen en tegelijkertijd klanten helpen snel en gemakkelijk te doen wat ze willen doen. Het punt vinden waar die twee zaken samenkomen is de sleutel tot echte groei. En vervolgens: technologie gebruiken om dit beter te laten werken.”

Dit artikel is onderdeel van onze blogserie ‘Klaar voor succes: 5 manieren waarop technologie jouw bedrijf vooruit kan helpen’.

Meer weten?

We horen graag meer over jouw uitdagingen voor duurzame groei. Neem vandaag nog contact met ons op. Of kom hier meer te weten over het werk dat we doen.