De recente samenvoeging van The Mobile Company met het Engelse Apadmi betekent voor beide partijen een enorme ontwikkeling in groei en in ambities. Dit is zeer goed nieuws voor de klanten van beide bedrijven en het team dat samen de diensten verzorgt.

Apadmi’s CEO Garry Partington, M&A Director Jasper van de Luijtgaarden en The Mobile Company’s CEO Kees van Mourik vertellen hier waarom deze samenwerking een logische stap is, en waarom zij enthousiast zijn over de toekomst.

Wat was de reden voor Apadmi en The Mobile Company om de krachten te bundelen?

Garry: De formule van Apadmi om onze klanten te helpen complexe zakelijke problemen op te lossen met behulp van geweldige digitale producten, heeft ons geholpen om in de laatste jaren een enorme groei te realiseren. We weten dat er veel mogelijkheden zijn om dit in andere markten te laten werken, en we hebben gekeken naar partners buiten het Verenigd Koninkrijk om mee samen te werken. The Mobile Company doet dit al in Nederland, en al vanaf het begin voelde het als een perfecte fit.

Wat betekent dit voor The Mobile Company?

Kees: Voor ons is dit echt een kans om de groei te versnellen. Het verstevigt onze positie als toonaangevende mobiele experts in Nederland, en verbreedt de expertise die wij nieuwe en bestaande klanten kunnen aanbieden.

Ook stelt het onze teams in staat om continu te kunnen blijven leren en groeien. Het is geweldig om een gelijkgestemde groep mensen te vinden met dezelfde ambities, expertise en cultuur als de onze.

Waarom juist nu?

Jasper: De timing was echt bedoeld om het momentum van onze recente groei te pakken om ons plan van 5, 5, 1500 te kickstarten, waarin wij ernaar streven om in de komende 5 jaar in 5 landen te zijn, met een team van 1500 collega’s.

Dat is een ambitieus doel in wat mogelijk uitdagende economische tijden gaan worden.

Jasper: We verwachten niet dat het makkelijk zal zijn, maar we geloven in de doelen die we onszelf hebben gesteld. De kansen ontstaan uit de focus op onze kernexpertise.

Veel bedrijven werken met een bureau dat in staat is om een pakket aan diensten aan te bieden op gebieden als creative, media, contentmanagement, platform expertise. En dat model werkt goed, tot op zekere hoogte.

Maar er komt een moment waarop een digitaal product zijn derde of vierde cyclus bereikt, en generalistische bureaus aan technische slagkracht kunnen beginnen te verliezen. Voor het ontwikkelen van geweldige applicaties, die functioneren en evolueren als bedrijfskritische producten, is een specialistische leverancier nodig – en dat is waar wij in beeld komen.

Wat maakt Apadmi onderscheidend?

Garry: Veel van onze klanten zeggen dat een van de dingen die zij echt aan ons waarderen, de eerlijke aanpak is die wij hanteren bij het maken van technische aanbevelingen. We zijn niet bang om nee te zeggen wanneer dat nodig is, en dat is omdat wij de technologie door en door kennen.

Jasper: En als je die technische knowhow zet naast het vermogen van ons Performance team om data beter te begrijpen en te interpreteren terwijl we optimaliseren en itereren, en dat te leveren op Europees niveau, dan wordt het een zeer aantrekkelijk aanbod.

Ook moet je niet vergeten dat het voor klanten waardevol is om te werken met een partner die in staat is om de benodigde expertise te leveren om grote projecten te realiseren, en tegelijk van dusdanig formaat is dat je toegang hebt tot de oprichters en de meest ervaren mensen in het bedrijf.

Wat denk je dat de grootste impact zal hebben op de korte termijn?

Kees: Het feit dat we met een gezamenlijk team van meer dan 250 engineers, designers en digital product experts inhoudelijk meer kracht hebben, betekent dat we meer expertise en diensten kunnen aanbieden aan onze klanten en prospects op de Nederlandse markt, terwijl we Apadmi ook een stevige voet aan de grond in Amsterdam bieden.

Garry: Bovendien is dit slechts de eerste stap. We hebben ook onze Apadmi hubs in Edinburgh en Lissabon, en we kijken voor volgend jaar al naar verdere stappen in andere markten, wat erg spannend is.