9.1

ABN AMRO Wallet.

De toekomst in je handen. Voortaan nog makkelijker en sneller wereldwijd betalen met je smartphone.

De Wallet anno nu.

Met miljoenen klanten en een netwerk over vijf continenten behoort ABN AMRO tot de wereldtop. Als strategische partner ontwikkelden we samen de ABN AMRO Wallet: de app van morgen die contactloos betalen vandaag al mogelijk maakt. Wallet kwam tot stand in samenwerking met de Transactions afdeling en werd eind 2016 met veel succes gereleased voor Android.

Belangrijkste prestaties

90.000

Downloads

Hoe werkt het?

Wallet is ontwikkeld voor Android smartphones en terminaltypes die onderling verschillend op elkaar reageren. Compatibiliteit bleek in de praktijk een uitdaging, evenals stabiliteit en natuurlijk veiligheid. Continu scherp blijven was voor ons team één van de focuspunten binnen het project.

Wallet creëert een betaalervaring die makkelijk, snel en gebruiksvriendelijk is. De app communiceert via een NFC-chip in de telefoon met de pin-terminal. Men bevestigt betalingen boven de € 25,- met een 4-cijferige code en kan de app overal gebruiken waar contactloos betalen met een pinpas mogelijk is.

“Samenwerken met The Mobile Company is samenwerken met een gedreven, enthousiast doch kritisch team dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft. Het is bijzonder prettig dat ze zo snel kunnen schakelen en proactief meedenken over hoe we klanten nog beter kunnen helpen.”

Jos van de Kerkhof  |  Head of Payments & Open Banking ABN AMRO