9.1

NHS DonorPath.

De levensreddende applicatie rekent af met papierwerk en langdradige processen. Dit bespaart specialistische verpleegkundigen in Britse ziekenhuizen zeeën van tijd.

Over NHS.

  • Product: NHS DonorPath
  • Sector: Gezondheidszorg
  • Omvang: 250 verpleegkundigen

Belangrijkste prestaties

Data stroomlijnen

De app stroomlijnt en centraliseert data rond orgaandonaties

18.000

Formulieren jaarlijks ingediend via de app

132.000

Minder A-4tjes per jaar

£300.000

Jaarlijkse besparingen voor NHS dankzij de app

4.000

Zoveel levens redt de app naar schatting per jaar

Data stroomlijnen

De app stroomlijnt en centraliseert data rond orgaandonaties

18.000

Formulieren jaarlijks ingediend via de app

132.000

Minder A-4tjes per jaar

£300.000

Jaarlijkse besparingen voor NHS dankzij de app

4.000

Zoveel levens redt de app naar schatting per jaar

Wat je moet weten.

Naast de complexiteit van de operatie zelf, hebben orgaantransplantaties de extra uitdaging van tijdsdruk, onzekerheid over de match en medeleven met nabestaanden. Families kunnen ervoor kiezen om een orgaandonatie te stoppen, zelfs wanneer de overledene een geregistreerde donor is. Verpleegkundigen willen families door deze extreem moeilijke tijd heen helpen en het vaak levensreddende proces van het voltooien van een orgaandonatie faciliteren.

Toen NHS ons team benaderde, werd dit proces gedwarsboomd door langdurig papierwerk, handmatige data-invoer en te veel kans op menselijke fouten. De verpleegkundigen vertelden over tekorten aan blocnotes en het krabbelen van aantekeningen op papieren doekjes en zelfs op werkkleding. Meer tijd doorbrengen met patiënten en hun naasten was hun absolute prioriteit.

Het resultaat was de NHS DonorPath-app, nu in gebruik is bij meer dan 260 Britse ziekenhuizen. Met de app besparen specialistische verpleegkundigen kostbare tijd. Met de centralisering van dataopslag worden levens gered.

“Dankzij DonorPath werken onze gespecialiseerde verpleegkundigen nu 100% mobiel. Het heeft onze manier van werken voorgoed veranderd.

John Richardson  |  Assistant Director — Organ Donation, NHS Organ Donation and Transplantation

Hoe we de markt veranderden.

De DonorPath-app had een enorme impact op Britse ziekenhuizen. Hierdoor werd het mogelijk om 600 versleutelde datapunten te centraliseren, papierwerk met 70% te verminderen, verpleegkundigen meer tijd te bieden en vooral om levens te redden.

Verpleegkundigen gebruiken de app op iPads die ze bij zich dragen. Hierdoor is de kans op het verloren raken van notities minimaal. Patiënteninformatie kan centraal en in real time worden bijgewerkt. De Apadmi Groep en NHS blijven met elkaar samenwerken om de DonorPath-app doorlopend te optimaliseren. Het succes laat zien hoe technologie bijdraagt aan de kwaliteit van zorgtrajecten.

Awards.

De NHS DonorPath app heeft de volgende prijzen gewonnen:
  • Innovation Award, Finalist, NHS in the North Excellence in Supply Awards
  • Transformation Through Technology, Prolific North Tech Awards 2019
  • Best Application of Tech, Prolific North Tech Awards 2019
  • Transformation Award, Big Chip Awards 2018
  • Best App for Clinicians, Finalist, ehi Awards 2018
  • Best App, Northern Digital Awards 2018