9.1

Zet in op loyaliteit met mobiel

Wil je een nieuw loyalty-programma ontwikkelen? Of je bestaande programma naar een hoger niveau tillen? Laat je digitale oplossing ontwikkelen door ons ervaren team. Ontdek onze expertise.

Neem contact op >

EEN GREEP UIT ONZE LOYALTY PARTNERS

Intratuin portret

Intratuin

Loyalty als centrale focus in de mobiele strategie

Met jaarlijks 12,5 miljoen klanten wordt de online gebruikservaring steeds belangrijker voor Intratuin. The Mobile Company is als technisch partner verantwoordelijk voor de mobiele app. Vanaf dit jaar ook met een complete loyalty-oplossing voor op de winkelvloer en in de webshop.

De belangrijkste prestaties tot nu toe:

  • 440K app downloads op iOS en Android
  • Focus op performance: enorme upgrades prestaties en kwaliteit
  • Continue verrijking met Agile werkproces

Bekijk case study >

Domino’s portret

Domino’s

Personalisatie van bestelervaring om verkoop te stimuleren

Ons team heeft Domino's geholpen een nieuwe native app te ontwikkelen om klanten een meer gepersonaliseerde ervaring te bieden. Domino's deed een beroep op onze ontdekkings-, ontwerp-, strategie- en ontwikkelingsdiensten. We werden ook uitgedaagd met het naadloos migreren van miljoenen klanten naar de nieuwe app.

De app is nu hun meest waardevolle verkoopkanaal en is een groot succes:

  • Bestellingen via de app stegen in 2022 met 10%
  • Downloads gestegen met 21% jaar op jaar
  • Succesvolle lancering van verschillende nieuwe functies

Bekijk case study >

Co-op portret

Co-op

Loyaliteit vergroten met mobiel lidmaatschap

Co-op wilde hun leden een betere manier bieden om hun lidmaatschap te beheren met een mobiele oplossing. Met behulp van onze expertise in ontwikkeling, strategie, systeemintegratie en product marketing hebben we een app ontwikkeld die leden geld bespaart, loyaliteit opbouwt en mogelijkheden voor inkomsten vergroot.

De app heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd, waaronder:

  • 26 miljoen gepersonaliseerde aanbiedingen vorig jaar ingewisseld
  • Leden hebben meer dan 12 miljoen euro bespaard
  • Voor elke €1 die Co-op uitgaf aan de app-ontwikkeling en de financiering van aanbiedingen, ontvingen ze €14 aan inkomsten

Bekijk case study >

Fun Miles portret

Fun Miles

Klantloyaliteit herdefiniëren met nieuwe mobiele apps

Fun Miles is de marktleider op het gebied van loyaliteitsprogramma’s in het Caribisch gebied. Meer dan 80% van de inwoners maken gebruik van de spaarprogramma’s die zijn verbonden aan dit platform, van supermarkten tot airlines en van restaurants tot benzinestations.

Als digitaal partner is The Mobile Company verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de loyalty apps voor iOS en Android.

Meer weten? Neem contact op >

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

“Het is een fantastisch stel mensen dat deel uitmaakt van ons team, en het betekent dat het werken aan de app het afgelopen jaar leuk en bevredigend was. Ons doel is om onze klanten en hun directe leefomgeving meer waarde te blijven leveren – de app en de Apadmi Groep spelen daarin een grote rol.”

— Louise Nicholas | Product Manager, Co-op Membership

“Wij hebben gekozen voor The Mobile Company vanwege hun expertise op het gebied van digitale loyalty-programma’s en ik heb vertrouwen in hun professionele plan van aanpak. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

— Wouter de Leeuw | Managing Director, Fun Miles

“Dankzij ons partnerschap is de Domino's app nu een veel effectiever onderdeel van onze digitale customer experience. Het team combineert business inzichten met technische kennis waardoor we onze visie kunnen verwezenlijken: onze klanten ondersteunen met de beste digitale producten.”

— Kelly O'Connor | Mobile App Product Owner, Domino's Pizza

Neem contact op

Wil je meer weten over mobiele loyalty-oplossingen? Dan horen we graag van je. Vertel ons meer en we nemen snel contact met je op.