9.1

Amsterdam Data Collective.

Amsterdam Data Collective is een jong en ambitieus bedrijf dat grote stappen maakt. Samen ontwikkelden we een volledig vernieuwde website, met alle ogen gericht op de toekomst.

Een nieuwww hoofdstuk.

Amsterdam Data Collective is een full-stack data science agency die bedrijven helpt in hun transitie naar een data-gedreven organisatie. Het team van specialisten op het gebied van business, technologie en analytics werkt om iedere uitdaging aan te gaan: van strategievorming tot op maat gemaakte oplossingen, in praktisch elke sector. Het is een jong en ambitieus bedrijf dat grote stappen maakt, en dit moest ook weerspiegeld worden in de vorm van een nieuwe website.

Bezoek website >

De uitdaging.

De bestaande website maakte gebruik van oude frameworks, omvatte tekstrijke content en had een verouderd ontwerp. Amsterdam Data Collective klopte tijdens een innovatie-expo aan bij The Mobile Company om samen een nieuwe toekomstbestendige website te ontwikkelen – een die de bezoeker meeneemt met een strak modern design en een interessant verhaal.

“Omdat we net waren gefuseerd met een ander bedrijf, hadden we snel een nieuwe website nodig die onze gezamenlijke identiteit beter weerspiegelde. Toen we eenmaal hadden besloten dat het bouwen van een nieuwe site de juiste keuze was, was de turnaround verrassend snel en aangenaam.”

Rik van der Woerdt  |  Founder, Amsterdam Data Collective

Onze oplossing.

Om een vliegende start te maken hebben we het team van Amsterdam Data Collective uitgenodigd voor een wireframe sessie. De gezamenlijke brainstormsessie die een hele middag duurde, heeft geleid tot het nieuwe geraamte van de website in de vorm van geschetste wireframes.

De vernieuwde website moest vooral een professionele uitstraling krijgen die de volwassenheid van Amsterdam Data Collective weerspiegelt. Ook moest de navigatie gebruiksvriendelijker worden, en zochten we naar strakkere weergaves met minder tekst.

Daarnaast kozen we voor een clean en simpel ontwerp, om de vele diensten van Amsterdam Data Collective in verschillende sectoren optimaal online te presenteren zonder te verdwalen in de details.

“Werken met The Mobile Company was erg prettig: ze zijn professioneel, hardwerkend en supervriendelijk.”

Rik van der Woerdt  |  Founder, Amsterdam Data Collective

Het resultaat.

In slechts 100 uur hebben we een nieuwe website opgeleverd die van A tot Z is herzien. De site is in goede samenwerking met de klant ontwikkeld, waarbij we tijdens het proces snel konden schakelen om tot een mooi eindproduct te komen.

De website is volledig herbouwd in de laatste technische standaarden met zo min mogelijk externe frameworks. Hierdoor konden we de snelheid en het gebruiksgemak aanzienlijk verhogen. Het resultaat is een elegant nieuw digitaal platform: toekomstbestendig en daarnaast ook fijn in gebruik voor de huidige bezoekers en beheerders.

Met een aantal UX en design aanpassingen op basis van de huidige huisstijl en verbeterde copy hebben we een website neergezet die modern oogt maar nog steeds vertrouwd is. Dankzij de technische verbeteringen is de site ook beter in gebruik op desktop en mobiel, en beter vindbaar in Google.

“We kwamen samen in een kamer met alle besluitvormers en tekenden de wireframes in één ochtend uit. Van daaruit bouwde The Mobile Company de site binnen enkele weken. We zijn erg blij met het resultaat en zullen het team zeker opnieuw inzetten voor alles wat met web- of mobiele ontwikkeling te maken heeft.”

Rik van der Woerdt  |  Founder, Amsterdam Data Collective