9.1

Fokker Services.

Voorraadinformatie tot op de seconde nauwkeurig voor reparateurs en servicemedewerkers wereldwijd.

De beste service.

Met meer dan 100 jaar expertise is Fokker Technologies een leidende dienstverlener in de luchtvaartsector. De wereldspeler met logistieke centra in Atlanta, Singapore en Amsterdam wilde zijn diensten samenvoegen in één app om partners wereldwijd meer inzicht te bieden in voorraad, orders, reparaties en documentatie. Wij maakten deze ambitie waar met de Fokker Services app.

“We zijn blij met The Mobile Company als partner voor de ontwikkeling van onze klanten-app. Hun manier van werken, de jarenlange ervaring en expertise en de energie van het team zorgen voor rust en vertrouwen. Er hangt een goede energie binnen het team, ze zijn recht door zee en helpen ons met de juiste focus. We gaan samen de Fokker Services-app vernieuwen en verder laten groeien.”

Manfred Hoogenboom  |  Director E-Business Development, Fokker Services

Hoe werkt het?

De ontwikkeling van Fokker Services kwam met eigen uitdagingen. Een daarvan was het opzetten van een search optimized database met ruim een half miljoen onderdelen – van moertjes tot hightech componenten. Een ander punt was dataconnectie. Omdat gebruikers de app ook zonder een goede verbinding raadplegen, hebben we de database geheel in offline modus beschikbaar gemaakt.

Fokker Services biedt veel gebruiksgemak, van inzicht in documenten tot checken of onderdelen herstelbaar zijn. Bij reparaties geeft de app aan of herstel in-house plaatsvindt of aan derden wordt uitbesteed. Wanneer men onderdelen bekijkt die niet op voorraad zijn, wordt waar mogelijk een alternatief aangeboden. Zo levert Fokker op ieder platform de hoogste standaard in service.