9.1

The Clear Health Program.

Beter eten, beter leven. Samen met deze nieuwe health startup gingen we de missie aan om mensen te helpen alles te halen uit hun voeding.

Het begin

Een heldere missie.

The Clear Health Program is een innovatief en jong bedrijf (opgericht in 2020) dat deelnemers een persoonlijk voedingsplan aanbiedt op basis van bloedsuikermetingen en inname- en bewegingsanalyse. De doelstelling van Clear is om mensen beter te laten presteren en gezonder en energieker door het leven te laten gaan.

Als een ambitieuze startup was Clear op zoek naar een digitale partner. Een met uitgebreide ervaring, een agile werkwijze en een scherpe focus op data en de eindgebruiker. Het team vroeg The Mobile Company om hen te helpen met de ontwikkeling van alle digitale oplossingen – te beginnen met een snelle validatie van de product-market fit.

Key Achievements

500+

Betalende deelnemers binnen 6 maanden

4,1

Gemiddelde programma rating (0-5)

4,9

Sterren app (iOS & Android)

500+

Betalende deelnemers binnen 6 maanden

4,1

Gemiddelde programma rating (0-5)

4,9

Sterren app (iOS & Android)

500+

Betalende deelnemers binnen 6 maanden

4,1

Gemiddelde programma rating (0-5)

4,9

Sterren app (iOS & Android)

500+

Betalende deelnemers binnen 6 maanden

4,1

Gemiddelde programma rating (0-5)

4,9

Sterren app (iOS & Android)

De uitdaging

Nieuwe speler, nieuw plan.

Het Clear-programma werkt als volgt: deelnemers dragen gedurende 2 weken een glucosesensor, die per eetmoment de bloedsuikerwaarden meet. Ze scannen de sensor met de mobiele app om de resultaten in real-time te zien. Na afloop ontvangen ze een uitgebreid rapport met uitleg over hoe hun lichaam reageert op welke voeding.

Wereldwijd zijn er diverse vergelijkbare programma’s, maar de innovatieve oplossing van Clear, die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek, is uniek. Dit vergt een nieuwe aanpak, om het product zo helder mogelijk aan te bieden.

Het team schakelde The Mobile Company in als digitale partner in de brede zin van het woord. Van de validatie van het product en de ontwikkeling van de website en digitale tools tot user testing en marketing.

Onze aanpak

Sneller meer.

Clear heeft gekozen voor een 100% agile aanpak om hun product te valideren: met zo min mogelijk effort, zo snel mogelijk een product lanceren om de vraag van de markt te testen. In eerste instantie hebben we hierbij gebruikgemaakt van reeds bestaande digitale tools en een simpele website.

Al snel was duidelijk dat de propositie aansloeg bij de doelgroep, want binnen een maand had Clear ca. 50 betalende klanten (a €200,- per persoon). En dat zonder complex programmeerwerk!

De oplossing

Van alle markten thuis.

Vanwege de volledige agile aanpak hebben we voor dit project verschillende services verleend:

  • Fase 1: Conceptvalidatie met UX-designers en user testers
  • Fase 2: Website development en beheer
    Nadat de eerste investeerders aan boord waren, pakten we door met de ontwikkeling van de website en de conversie-optimalisatie. In deze fase stonden de snelheid, gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit van de software centraal. Ons team ontwikkelde de site incrementeel door, continu gevoed door analytics, tests en data.

 

  • Fase 3: Mobiele app en backend Parallel aan het ontwikkelen en beheren van de website zijn we gestart met de ontwikkeling van de app. Op basis van de scope, snelle time to market en beschikbare budget besloten we om de app te ontwikkelen in Flutter, het hybrid development platform van Google. Naast app development heeft ons team ook de volledige backend (in Python) ontwikkeld.
Deliverables

Groei partners.

 

De agile aanpak maakte het mogelijk voor ons om eenvoudig en snel deliverables af te spreken voor elke fase en hier ook financiële afspraken over te maken.

De deliverables per fase waren:

  • Fase 1: toewerken naar Demo Day van Antler
    Voor een vast aantal uren samen zorgen voor een heldere en perfecte presentatie van het product om zo financiering binnen te halen. Bij succes zal The Mobile Company de gehele technische realisatie verzorgen, hetgeen gebeurd is.
  • Fase 2: ontwikkelen van e-commerce website Met deels vaste en deels variabele financiële afspraken samen zorgen dat het door de financiers gestelde target van x aantal verkochte programma’s voor een bepaalde datum gerealiseerd wordt. Bij succes wordt het variabele gedeelte uitgekeerd en wordt de volgende fase van de ontwikkeling gestart.
  • Fase 3: ontwikkelen backend en apps & optimalisatie website Realiseren van een volwassen en schaalbare technische oplossing om de volgende fase van groei en financiering veilig te stellen. In deze fase wordt de ontwikkeling en het beheer van de oplossing gefaseerd overgedragen aan het team van Clear.
Het resultaat

Klaar voor de toekomst.

Gedurende het eerste jaar hebben we een echte samenwerking gerealiseerd, waarin het team van The Mobile Company als het technisch hart van The Clear Health Program vele rollen vervult. Een partnership waar we met een toegewijd scrum team in wekelijkse sprints werken, implementeren, leren en verder ontwikkelen.

Samen hebben we dit jaar een substantiële investering gerealiseerd en alle gestelde targets gehaald. Ook zijn er nu de eerste versies van de mobiele apps en een succesvolle e-commerce website gelanceerd.

Met deze schaalbare oplossing kan Clear nu haar marketing en sales budgetten opvoeren voor het aanboren van nieuwe markten, het aantrekken van nieuwe gebruikers en het verkopen van programma’s.

Het komt niet vaak voor dat The Mobile Company betrokken is bij het absolute begin van een startup. We zijn enorm trots dat we als een ware partner samen met het team van Clear de groei van dit bedrijf hebben gerealiseerd en van dichtbij hebben meegemaakt wat hierbij komt kijken. Een leerzame reis met een mooi resultaat, waarbij we nu al uitkijken naar wat de toekomst gaat brengen.

“De flexibiliteit en expertise die The Mobile Company biedt, past perfect bij een organisatie in de fase waarin wij ons bevinden. We kunnen nu onmogelijk alle disciplines zelf in dienst nemen en met hun team en werkwijze zijn we in staat om wel snel te groeien en doelstellingen te bereiken.”

Piet Hein van Dam  |  CEO & Founder, Clear