9.1

Van Oord.

Van Oord transformeert zijn internationale logistieke keten voor het mobiele tijdperk.

Marine ingenuity.

Als wereldwijd leider van eigen bodem heeft Van Oord een lange geschiedenis in een breed scala aan bagger- en offshore activiteiten. Opgericht in 1868 is de maritiem expert actief in meer dan 20 landen met zo’n 5.000 werknemers in 2017. Voor een uitdagend nieuw offshore windproject was Van Oord op zoek naar de juiste partner voor een operationele transformatie. Vanuit onze expertise met procesinnovatie via digitale producten werken we sinds 2018 samen met de R&D-afdeling aan een ketenbrede oplossing.

De uitdaging.

Als marktleider met ambitie voor innovatie bracht Van Oord ons team aan boord om het werkproces te stroomlijnen en de dataopslag te centraliseren. De wens: een slimme oplossing ontworpen op de uitdagingen van de klant, flexibel genoeg om zich te vormen naar een supply chain die continu evolueert.

Onze aanpak.

  • Strategic Solution Design
  • Agile Scrum softwareontwikkeling
  • Mapping datastromen en werkprocessen
  • Stakeholderanalyse en user journey design
  • Concepting & prototyping
  • Conceptvalidatie via user interviews
  • Definitie Minimum Viable Product en roadmap
  • Heartbeat-as-a-Service: doorontwikkeling

Concept & prototype.

Om de transitie tot stand te brengen, heeft Van Oord geput uit onze uitgebreide ervaring met enterprise-level producten. Van belang was om snel van probleem tot resultaat te komen, een wens die perfect past in onze werkwijze. Samen met de klant heeft ons team een vereenvoudigd werkproces ontworpen, als basis voor het nieuwe platform dat real life uitdagingen transformeert tot realtime oplossingen.

Agile mindset.

Werken als partners betekent een haarfijne afstemming van rollen en verwachtingen, en vooral de behoefte aan een gemeenschappelijke taal. Om alles te halen uit onze agile samenwerking en softwareontwikkeling hebben stakeholders van Van Oord een Agile Scrum training gevolgd – met inzichten om de supply chain van binnenuit te transformeren, direct toepasbaar in de organisatie.

User interviews.

Ons doel was om een complete oplossing neer te zetten: één die niet simpelweg goed werkt, maar werkt voor iedere eindgebruiker. Gezien de grote verscheidenheid aan gebruikers was een vroege validatie van het concept een must. Met gerichte user interviews kwamen we tot de belangrijkste wensen en eisen die we vertaalden naar features en functionaliteiten – nog voor er één regel code was geschreven.

Flexibel & wendbaar.

Door iteratief te ontwikkelen hebben we tussentijdse wijzigingen in de scope van het project en het IT-landschap van Van Oord naadloos kunnen opnemen in het ontwikkeltraject. Regelmatige evaluaties met stakeholders brachten doel en resultaat op één lijn. Zo creëerden we snel een Minimum Viable Product, als basis voor de unieke technologie die door de hele keten waarde toevoegt.

“Ik ben onder de indruk van hoe goed de Requirements Analyst van The Mobile Company onze business kent en begrijpt. Het team kijkt niet alleen naar het project dat voorhanden is. Ze houden ook rekening met de gevolgen voor de gehele organisatie.”

Giuseppe Petrina  |  Research & Development Coordinator Van Oord