9.1

Zilveren Kruis.

Vele digitale touch points, één beleid. Voor Zilveren Kruis verbonden we de punten met elkaar in een heldere nieuwe mobiele visie, als basis voor de langetermijn-strategie.

OVER DE KLANT

Raad en daad.

Zilveren Kruis, onderdeel van Achmea, is met ruim 3,4 miljoen verzekerden één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Of het nu gaat om het regelen van zorg, het betalen van zorg of het streven naar vitaliteit, Zilveren Kruis helpt haar klanten de weg te vinden in de zorgwereld en bij het maken van de juiste persoonlijke keuzes in de zorg.

Deze dienstverlening levert Zilveren Kruis middels verschillende platformen: de website, mobiele oplossingen, via tussenpersonen en via persoonlijk contact met de klantenservice. De interactieve kanalen worden deels beheerd door de online teams, deels door marketing en een deel geheel buiten de organisatie van Zilveren Kruis.

DE UITDAGING

Eén merk, één digitaal beleid.

De online afdeling van Zilveren Kruis was het zicht en de grip op de verschillende mobiele oplossingen in de organisatie kwijt en dat veroorzaakte fouten (brand style guide issues, technische storingen, verminderde kwaliteit, geen support). Maar belangrijker nog: hierdoor liep Zilveren Kruis een hoop kansen mis.

Met een uniform beleid op de mobiele oplossingen kan er vele meer waarde gecreëerd worden — en de synergie levert ook nog een grote kostenbesparing op. De online marketing afdeling had een behoefte aan een heldere aanpak op dit gebied. Hiervoor heeft Zilveren Kruis The Mobile Company in de arm genomen.

ONZE AANPAK

Oog voor de toekomst.

De digital marketing afdeling vroeg The Mobile Company een visiedocument op te stellen, als basis voor de toekomstige organisatie en strategie binnen Zilveren Kruis over:

  • De wijze waarop mobiele applicaties ontwikkeld worden
  • De criteria waaraan de oplossingen moeten voldoen, zowel in kwaliteit als qua marketing
  • Op welke wijze de organisatie rondom de oplossingen dient samen te werken om zich te versterken

Als een van de meest ervaren mobile development agencies van Nederland heeft The Mobile Company in haar lange verleden diverse organisaties als Zilveren Kruis geholpen bij strategische vraagstukken. Naast workshops en interviews heeft ons strategieteam ook uitvoerig onderzoek gedaan bij organisaties met meerdere applicaties en hoe deze beheerd worden.

Het visiedocument is een eerste stap in de richting van een solide en heldere mobiele strategie voor Zilveren Kruis — en hoe in te spelen op de wensen van de klant van nu en in de toekomst.

HET RESULTAAT

Heldere visie voor nu en later.

Ons strategieteam heeft een uitgebreid en compleet visiedocument opgesteld voor Zilveren Kruis, met de volgende speerpunten:

  • Trends & ontwikkelingen voor mobile en InsureTech
  • Analyse: native, web of hybrid?
  • Zorg-apps onder de loep
  • Mobiele strategie voor Zilveren Kruis
  • Organisatie en ontwikkelproces

In de eerste fase wordt dit visiedocument gebruikt voor een interne roadshow langs diverse stakeholders van Zilveren Kruis en de Achmea Groep. Aan de hand van de reacties en plannen die hieruit voortvloeien, zal er ingezoomd worden op elementen als bundelen van krachten en het formuleren van een overkoepelende strategie.