9.1

The Wonder Weeks app.

The Wonder Weeks is de uitgever van het wereldberoemde boek Oei, ik groei, dat jonge ouders helpt de ontwikkeling van hun baby’s beter te begrijpen en bij te houden. Wereldwijd gebruiken meer dan 2 miljoen ouders de apps in hun dagelijkse leven met hun kinderen.

De klant

Wereldwijd succes.

Oei, ik groei (The Wonder Weeks) is al 25 jaar een wereldwijde bestseller en met een reden: Oei, ik groei is het enige boek dat jou als ouder inzicht geeft in alles wat er omgaat in het koppie van je baby. De theorie wordt zowel in boekvorm als in een mobiele app over de hele wereld verkocht.

De primaire doelstelling van Oei, ik groei is om ouders inzicht en begrip te geven in hun opgroeiende baby. Daarnaast kun je in het boek en in de app belangrijke mentale ontwikkelingen van je kleine volgen, aangevuld door een aantal handige tools in de app.

“Het enthousiaste team van The Mobile Company heeft ons met hun expertise en werkwijze ervan overtuigd dat zij ons kunnen helpen onze ambities te realiseren. Er was direct een klik en we kijken enorm uit naar de samenwerking, nu en in de toekomst.”

Xaviera Plooij  |  Schrijfster & CEO, Oei, ik groei!

De uitdaging

Doorontwikkeling & nieuwe markten.

Het team van Oei, ik groei heeft The Mobile Company benaderd om hen te helpen bij de ontwikkeling van de mobiele app. De eerste versie is al enige jaren geleden ontwikkeld en was toe aan een redesign, nieuwe taalversies en stabielere code voor verdere wereldwijde uitrol (inclusief Azië en het Midden-Oosten).

We gebruiken de bestaande codebase als fundament voor de doorontwikkeling en uitbreiding van de app, zodat een snelle uitrol in andere taalgebieden mogelijk is. Daarnaast wordt de app compleet opnieuw ontworpen, zodat deze voldoet aan de huidige design standaarden om zo de wereldwijde groeidoelstellingen te kunnen realiseren.

Onze aanpak

Groeimethode die werkt.

Vanwege onze jarenlange expertise en onze manier van werken (agile, data-driven en met 100% focus op de eindgebruiker) is The Mobile Company de perfecte technische partner voor dergelijke projecten. Met de gerealiseerde groeicijfers van de Wim Hof Methode hebben we opnieuw laten zien dat deze werkwijze succesvol is.

Oei, ik groei kan direct profiteren van deze ervaringen, te meer omdat er veel overeenstemmingen zijn tussen beide partijen: een reeds succesvol zelfhulp-programma, een klein en wendbaar team en een internationale fan base.

We zijn gestart met de overname van het beheer van de mobiele app. Van hieruit konden we de app en code volledig leren kennen en zo een vliegende start maken in de volgende fase: de doorontwikkeling van de app, met name met het toevoegen van nieuwe talen voor de gebieden waar de app gelanceerd gaat worden.

Parallel hieraan organiseerden we een aantal workshops samen met het team van Oei, ik groei. Deze sessies resulteerden in een compleet redesign van de app. Daarna gingen we aan de slag met de implementatie van dit redesign, en de ontwikkeling van de nieuwe features. Het doel: de compleet nieuwe app nog voor de feestdagen beschikbaar in alle app stores wereldwijd.

De oplossing

Een goed geolied team.

De Oei, ik groei app is vanaf het begin direct door het team opgenomen als high-priority project, mede vanwege de enorme gebruikersgroep en commerciële waarde.

Zo konden we het volledige team bij het project betrekken: UX-design, backend & frontend development, quality control en projectmanagement. Het grote voordeel van een goed op elkaar ingespeeld team is dat het elk project snel kan opnemen, ongeacht hoe groot of complex het is.

Deliverables

De basis is gelegd.

De deliverables per fase waren:

  • Fase 1: in beheer nemen huidige mobiele apps
    Voor een vooraf ingesproken budget heeft het team het project in hoog tempo overgenomen van de voormalige technische partner en opgezet in onze systemen, en alle nodige monitoring- en beheeroplossingen ingericht.
  • Fase 2: doorontwikkelen bestaande code base
    Vanwege het plan om de app te gaan lanceren in nieuwe taalgebieden, moest de app uitgebreid worden met Arabische en Aziatische talen. Naast enkele aanpassingen in de code, kwam het hier vooral aan op het juist weergeven van deze talen in de app.
  • Fase 3: uitrollen grote app update
    Voor de aankomende feestdagen moet er een compleet nieuw ontworpen Oei, ik groei app beschikbaar zijn, aangevuld met alle nieuwe taalgebieden en de aangepaste en nieuwe functionaliteiten.
Het resultaat

In het nieuw, en op naar meer.

Het resultaat is dat er op tijd een compleet nieuw ontwikkelde applicatie beschikbaar is in de app stores. Met als doel dat deze weer volledig aansluit bij de standaarden van dit moment, en nog beter inspeelt op de behoeftes en verwachtingen van de gebruiker.

Naast de premium pricing van de mobiele app, kan de gebruiker middels in-app aankopen aanvullende services afnemen zoals een baby-monitor, sleep-timer en meer oplossingen. Uiteraard zal de app ook ingezet worden om de internationale boekverkopen verder op te stuwen.

Oei, ik groei is met afstand de meest opbrengende mobiele applicatie die The Mobile Company in beheer heeft gehad. Wij hebben veel ervaring met premium oplossingen en e-commerce platformen, maar zo’n succesvolle app als Oei, ik groei komt niet vaak voorbij. We zijn enorm trots in het in ons team gestelde vertrouwen, en vastberaden om van deze samenwerking een groot succes te maken!

“Ik ben vooral ook onder de indruk van hoe The Mobile Company ook een strategische (sparrings)partner is. De manier waarop ze meedenken en waarop we — door te sparren — echt samen iets moois maken voor onze klanten, is wat The Mobile Company onderscheidt van de rest. Dat is waar we in onze zoektocht naar een nieuwe development partner op hadden gehoopt, en dat is ook wat we hebben gevonden.”

Menno van Driel  |  Brand Manager, Oei, ik groei!